Garth Ennis ve Darick Robertson tarafından yaratılan The Boys çizgi romanı, ilk olarak 2006’da yayımlandı. 2019 Yılına gelindiğinde ise Amazon Prime çizgi romanı, dizi haline getirmeye karar verdi; Rogen ve Goldberg dizinin yapımcılığını üstlendi.

Bu yazımızda karakterlerin çizgi roman ve dizi de nasıl farklılaştıklarından ve güçlerinden bahsedeceğiz.

Uyarı

Yazı, dizi ve çizgi roman hakkında spoiler içermektedir.

Yozlaşmış süper kahramanları durdurmaya kararlı bir grubu odağına alan yapımın, çizgi roman versiyonu çok daha karanlık ve sert bir yapıya sahipken; dizi versiyonunda bazı olaylar yumuşatılabileceği kadar yumuşatılmış. Çizgi romanda, Boys grubu Seven’a saldırmadan önce daha küçük süper kahraman gruplarının işini bitiriyor; dizide ise şimdilik diğer süper kahraman gruplarına ilişkin bir şey yok. Roman ve dizi hakkındaki en büyük farklardan biri de “Bileşen V” kullanımı. Normalde dizide Bileşen V’yi şirketin süper kahraman yaratırken kullandığını görüyoruz ancak çizgi romanda Boys, süper kahramanlarla savaşabilmek için zaman zaman Bileşen V kullanıyor.

Billy Butcher (Karl Urban)

The Boys Billy Butcher comics vs. show

Billy Butcher’ın dizi versiyonu, şaşırtıcı şekilde huysuz ve çizgi roman haline göre daha dağılmış durumda. Çizgi romanda her zaman asker tıraşı ile gezen Billy, dizide eşi Becca’nın kayboluşundan sonra kendini toparlayamamış gibi gözüküyor. O, çizgi romanda diziye göre daha korkutucu ve daha az sempatik bir figür.

Gelelim karakterin bildiğimiz yeteneklerine. Billy, eskiden özel kuvvetlerde görev almış yetenekli bir dövüşçü. Dizide de iki sezondur gördüğümüz üzere süper kahramanlarla dövüşebilecek kadar yetenekli ve onlara kafa tutabilecek kadar cesur bir karaktere sahip. Billy, aynı zamanda bir keskin nişancı. Silahlı korumalara ateş etmek için ısı görüşüne sahip bir bebek süper kahraman kullanabilecek kadar da deli.

Hughie Campbell (Jack Quaid)

The Boys Hughie Campbell  comics vs. show

Hughie Campbell, çizgi roman ve dizi arasındaki farkın en belirgin olduğu karakterlerden biri. Çizgi roman versiyonunda daha karanlık, daha farklı fiziksel görünüşü olan İskoç bir karakterken; dizide daha panik, şaşkın ve Amerikalı. Ayrıca dizide Starlight’a gizli bir görev için yaklaşırken; çizgi romanda ilk başta onun süper kahraman olduğunun farklında değil.

Hughie’nin dizi boyunca çok akıllı olduğu gösterildi; Boys grubuna hemen ayak uydurması, süper kahramanların açıklarını bulabilmesi onun en önemli özelliklerinden biri. Ayrıca Hughie, Boys’a katılmadan önce elektronik mağazasında çalışmasından dolayı teknoloji konusunda oldukça deneyimli.

Mother’s Milk (Laz Alonso)

The Boys Mother's Milk comics vs. show

Mother’s Milk, çizgi roman ile dizi arasında en çok benzerlik gösteren karakter. Karakterin gücü, süper kahramanların güçleri ile karşılaştırılabilecek seviyede. Hem dizi hem de çizgi roman karakterinin nazik ve ailesine bağlı yapısını çok güzel yansıtmış. Dizide daha bahsedilmese de çizgi romanda annesi ona hamile kaldığında Bileşen V fabrikasında çalışıyormuş. Annesinin Bileşen V soluması, Mother’s Milk’in süper yeteneklerle doğmasını neden olmuş. Ayrıca dizide küçük kızını ve eşini görsek de, çizgi romanda eski eşi alkolik ve genç kızı Milk ile yaşıyor.

Onun kaslı yapısı yakın dövüşe çok uygun olmasını sağlıyor. Eski deniz piyadesi olan Mother’s savaş alanında sağlık görevlisi olarak çalışmış.

Frenchie (Tomer Capon)

The Boys Frenchie comics vs. show

Frenchie’nin çizgi roman versiyonu, genellikle zayıf ve aşırı yıpranmış görünüyor ayrıca biraz fazla deli-dolu bir yanı var. Çizgi romanda, bir kafe dolusu adama sinirlenmesi, onları öldürmesi için geçerli bir sebep olabiliyor. Frenchie’nin çizgi romanda alametifarikası olan gözlüklerini dizide sadece bir kez gördük.

Bir silah kaçakçısı olan Frenchie, ateşli silahlardan iyi anlıyor. Hobilerinden biri süper kahramanlar üzerinde kullanılabilecek silahlar üretmek. Ayrıca eskiden kaçakçılık yapması kimyasallarla arasının iyi olmasını sağlamış.

The Female (Karen Fukuhara)

The Boys The Female comics vs. show

Derin bir hikayesi olan Kimiko, Boys grubu onu kurtardığında kaybettiği ailesi yerine onları koydu. Çizgi romanlarda daha çocuksu ve daha depresif bir görünüşe sahipken dizide çok daha saldırgan. Hem dizide hem de çizgi romanda çıplak elle dövüşmeyi sevse de çizgi romanda katana kullandığı da görülüyor. Ayrıca onun çizgi romanda Frenchie dışında yakın bir dostu daha var Butcher’ın köpeği Terör.

Kimiko’nun gücü herhangi bir insandan daha fazla ve bu güç kendisinden çok daha büyük süperleri yenmesini bile sağlıyor. Gücü, insanların göğüs kafeslerini kolayca delmesine, kafataslarını çıplak elle parçalamasına ve onları kolayca parçalara ayırmasına olanak tanıyor. Ayrıca o, birkaç dakika içinde en kötü yaralardan bile tamamen kurtulmasını sağlayan yenilenme gücüne sahip.

Homelander (Antony Starr)

The Boys Homelander comics vs. show

Homelander, dizi boyunca en güçlülerin takımı Seven’ın yüzü olarak görev yaptı. Halkın ilgisini kaybetmeye başlamasına rağmen çizgi romandaki soğuk, duygusuz ve bencil tavrını asla kaybetmedi. Dizinin en büyük farklarından biri Starlight’ın Seven’a katıldığı ilk gün, Deep tarafından taciz edilmesi aslında çizgi romanda Homelander, A-train ve Black Noir tarafından gerçekleştiriliyor. Dizide Seven’ın diğer üyeleri daha özgürken çizgi romanda grup üyeleri ondan ölesiye korkuyor.

Homelander’ın bilinen en önemli özelliği, dünyanın en güçlü adamı olması. Homelander tıpkı Superman gibi gözlerinden ışın çıkarabiliyor. Bilinen iki zayıf noktası var; birincisi çinko, ikincisi ise halkın sevgisine olan bağımlılığı.

Queen Maeve (Dominique McElligott)

The Boys Queen Maeve comics vs. show

Dizi hali, çizgi roman karakteri ile çok benzer bir kişiliğe sahip. Alkol ve seks bağımlılığı ile kendini uyuşturup geri kalan her şeye duyarsız kalmak kraliçenin en sıra dışı özelliği. Dizide yavaş yavaş bu huylarını kırdığını görüyoruz.

Maeve, dünyadaki en güçlü ikinci süper kahraman, güç sıralamasında sadece Homelander’ın arkasında. Maeve’nin çevikliği, dengesi ve bedensel koordinasyonu göründüğünden çok daha fazla gücü içinde barındırdığının bir kanıtı.

Starlight (Erin Moriarty)

The Boys Starlight comics vs. show

Starlight’ın her iki versiyonu da fiziksel olarak birbirine çok benziyor. Çizgi romandaki Starlight, Seven’dan önce başka bir süper kahraman grubunda yer almış. Her iki Starlight da oldukça dindar başladıkları Seven serüvenlerine, kafaları karışık bir şekilde devam ediyorlar. Çizgi romanlarda yaşadıkları yüzünden daha umutsuz bir Starlight çizilse de dizide Boys grubu ile iş birliği yaptıktan sonra daha umutlu ve cesur bir Starlight izliyoruz.

Starlight’ın alameti farikası, güçlerini kullanabilmesi için çevresindeki elektrik kaynaklarını kendinde toplayabilmesi. Onun ne kadar gücü güvenli bir şekilde emebileceği veya onu ne kadar süreyle içinde tutabileceği kesin değil; ellerinde yoğunlaştırdığı elektrik ile karşısındakini bayıltabiliyor. Ancak yakınlarında elektrik kaynağı yoksa güçlerini kullanamıyor.

A-Train (Jessie T. Usher)

A-train comics vs. show

A-Train, çizgi romanda kazandığı para dışında bir şeyi önemsemeyen bir karakter. Dizide bu yanına ek olarak dünyadaki en hızlı adam olmayı takıntı haline getirmiş bir sporcu. Çizgi romanda, Hugie’nin sevgilisini bir kavga sırasında yanlışlıkla öldürüyor dizide ise bir yere yetişmeye çalışırken içinden geçiyor.

A-Train, yüksek hızlarda hareket edebiliyor ve dünyadaki en hızlı adam rekorunu koruyabilmek için sıkça Bileşen V kullanıyordu. Bunun bir sonucu olarak, A-Train sonunda kalp krizi geçirdi.

The Deep (Chace Crawford)

deep comics vs. show

Çizgi romanlarda Deep, lanet yüzünden asla çıkaramadığı bir dalış kıyafeti giymek zorunda kalan süper kahraman olarak yer alıyor. Dizide ise şirketin, genç kızların ilgisini çekebilmek için gruba aldığı; yakışıklı ama sığ bir adam olarak tasvir ediliyor.

Deep, her tür deniz canlısıyla iletişim kurabiliyor. Hatta bu yeteneğini, The Boys’u durdurmak için katil balinanın birini ikna etmek için kullandı. Deniz canlıları ile iletişim kurabiliyor ve onların dertlerini dinliyor olması, grup arkadaşları tarafından dalga geçilen bir konu. Deep aynı zamanda su altında istediği kadar kalmasını sağlayan solungaçlara sahip ancak onlardan pek de hoşlanmıyor.

Black Noir (Nathan Mitchell)

Black Noir comics vs. show

Black Noir’in kostümü iki yapımda son derece farklı. Dizide Black Noir, zırhlı bir kostüm giyerken çizgi romanlarda ise vücudu simsiyah bir kumaş ile kaplı. Çizgi romanda Homelander ile bağı olsa da şimdilik dizide Black Noir’in kimliğine değinilmedi.

Black Noir, Kimiko’yu yenebilecek kadar güçlü olan ve acı çektiğine dair hiçbir iz olmayan bir süper kahraman. O, bilindiği üzere birçok dövüş sanatında ustalaşmış bir dövüşçü. Aslında onun hakkında çok az şey biliniyor; ikinci sezonda anlaşıldığı üzere, bilinen tek zayıf noktası ağaç yemişlerine alerjisi olması.

Stormfront (Aya Cash)

Boys Stormfront comics vs. show

Çizgi romanda Stormfront, Nazizm’i savunan ve bunu herkesin duymasını sağlayan bir adamken dizide bu yanını sosyal medya aracılığı ile gizleyebilen bir kadına dönüştürülmüş. Çizgi romanda Stormfront’u ilk kez başka bir kahraman grubunun lideriyken görüyoruz; dizi de ise öldürülen bir Seven üyesinin yerine gruba katılıyor.

Stormfront, plazma patlamaları yaratma, uçma yeteneğine ve Homelander’ın lazer gözlerine karşı koyabilecek kadar yenilenme gücüne sahip.

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir